“ richt je op wat je wil, niet op wat je mist “

Advies en ondersteuning personeels- en arbeidsmarktvraagstukken

De wereld om ons heen verandert continu. De kans is groot dat dit gevolgen heeft voor het personeel binnen jouw bedrijf. Je haalt meer uit je onderneming als je talenten optimaal inzet en ontwikkelt. Daarnaast is het belangrijk aantrekkelijk te zijn voor nieuw talent.

Wil je advies over specifieke ondernemersvragen over het aantrekken, ontwikkelen, scholen en optimaal laten functioneren van het personeel?
Zoek je een gesprekspartner om je ambities en plannen op personeelsgebied te maken of te bespreken? Heb je al nagedacht over wat jíj wil, met je eigen ontwikkeling, met je personeel, over de vraag hoe je aan nieuw personeel komt? Bijvoorbeeld over investeren in wat je personeel nodig heeft om (weer) optimaal te functioneren, over de aantrekkingskracht van je bedrijf en de werkzaamheden voor (nieuw) personeel of over voorbereidingen op toekomstige ontwikkelingen?

Ik richt me op kleine bedrijven van 3 tot 50 man personeel in de techniek, in de groene sector en in de handel en op opleidingsbedrijven. Mijn werkwijze is als volgt:

  • De eerste stap is een kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we de vragen van het bedrijf en wat wij voor je zouden kunnen betekenen.
  • De volgende stap is een analyse van waar jouw bedrijf zich op richt en de ondernemingsambities met een koppeling naar het huidige en toekomstige personeel. We bespreken of de huidige competenties in het bedrijf passen bij de ingezette lijn, en zo niet, welke keuzes je dan hebt en wat je kunt beïnvloeden. Daar horen gesprekken met een selectie van de medewerkers bij.
  • Het advies is een rapportage met aanbevelingen en mogelijke scenario’s. Dat lichten we in een gesprek uitgebreid toe. De aanbevelingen zijn concreet en direct toepasbaar.
  • Indien gewenst kunnen we ondersteuning bieden bij het zetten van de noodzakelijke stappen.

De kosten voor een adviestraject liggen tussen de € 2.000 en € 8.600 excl. btw en zijn afhankelijk van de omvang van het bedrijf.